2E FASE DOK2404 TREKT NIEUWE DOELGROEPEN NAAR RIJNHAVEN

Na de succesvolle realisatie en verkoop van de eerste fase van DOK2404 in de Rijnhaven van Alpen aan den Rijn start nog dit jaar dit voorjaar de tweede fase van DOK2404. De gemeente Alphen aan den Rijn en ontwikkelaars Ruimtemaken en Vink Bouw tekenden deze week de overeenkomst voor deze tweede fase, die bestaat uit twee onderdelen. Aan de havenkant verrijzen drie moderne havenhuizen, die ruimte bieden voor gezinnen. Aan de kant van de Energieweg komen 18 huurwoningen in een appartementengebouw. Deze woningen zijn zowel aantrekkelijk voor starters als voor huishoudens die behoefte hebben aan een comfortabel ruim appartement.

DOK2404 laat goed zien hoe kansrijk verouderde bedrijventerreinen kunnen zijn als woonlocatie, vooral als ze aan het water liggen. In Alphen aan den Rijn ontstaat in de Rijnhaven een nieuw, stedelijk woonmilieu. De eerste fase van DOK2404 markeerde de start van de transformatie van dit gebied. Met de 2e fase zetten ontwikkelaars Ruimtemaken en Vink Bouw een volgende stap. Zowel de drie havenhuizen als het appartementengebouw kennen een zeer aantrekkelijke architectonisch ontwerp met opvallende baksteendetails. Ook de tweede fase krijgt een zeer duurzaam karakter, met een combinatie van een Warmtekoude Opslag en zonnepanelen.

Nieuwe doelgroepen
De tweede fase biedt nieuwe doelgroepen de ruimte in de Rijnhaven. Het appartementengebouw kent een grote variatie huurwoningen. De appartementen van 47 m² zijn uitermate geschikt voor starters. Deels worden deze in het sociale segment aangeboden. Daarnaast zijn er appartementen van 62, 70 en 83 m². Dit laatste appartement beschikt over een bedrijfsruimte op de begane grond.

Koopwoningen
De drie havenhuizen kennen een zeer royale opzet. De drie woonlagen zijn maar liefst 166 m² groot en beschikken over twee parkeerplaatsen achter de woning. Voor de indeling hebben de kopers nog veel mogelijkheden. De woonkeuken kan bijvoorbeeld zowel aan de waterkant als aan achterzijde worden georiënteerd. Grote terrassen aan de waterkant en de achterzijde zorgen voor veel buitenruimte. Deze woningen lenen zich goed voor een eventueel bedrijf aan huis. In het voorjaar start de verkoop van deze woningen. 

Kerngegevens DOK2404, fase 2

Start verkoop havenhuizen: 2e kwartaal 2021
Start bouw: 3e kwartaal 2021
Aantal woningen: 21, waarvan 3 koopwoningen en 18 huurappartementen
Architect: Harvey Otten, Amsterdam
Aannemer: Vink Bouw, Nieuwkoop
Verkoop en verhuur: Koppes Makelaardij
Dok2404, fase 2 is een ontwikkeling van Ruimtemaken BV, in samenwerking met Vink Bouw uit Nieuwkoop.

De entree van het appartementengebouw aan de kant van de Energieweg.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..