Brouwhuis a/d Werf verbouwt eigen hop voor Rijnhaven biertje

Op steenworp afstand van hun micro-brouwerij in Alphen a/d Rijn zetten eigenaren Ferry en Lieke deze week een eerste stap richting een origineel Rijnhaven biertje, gemaakt met Hop dat groeit op steenworp afstand van de brouwerij. Om dat mogelijk te maken is vorige week een tunnel van hoppalen neergezet op Kop West bij Resort Rijnhaven. Gisteren plantten zij samen met Eetbaar Alphen en De Reuringdienst hun eigen hopplanten aan.

Het Brouwhuis is ontstaan vanuit het idee dat het ”de next step” voor een bierliefhebber is eens zelf eens een bier te brouwen en kennis te maken met alle ingrediënten en het proces. “Het is voor ons als brouwerij ontzettend tof dat we met het project Resort Rijnhaven samenwerken om lokale hop te verbouwen. We kunnen de aangeplante hop hopelijk in het najaar oogsten en in ons brouwproces gebruiken. Hiermee geven we onze brouwworkshops een unieke twist: samen lokaal bier brouwen met lokaal verbouwde hop. We zijn benieuwd naar het resultaat.”

Samen met enthousiaste Rijnhaven buurtbewoners zullen Lieke en Ferry de hopplanten onderhouden, zodat de hop dit najaar op feestelijke wijze geoogst kan worden. Weer zo'n mooi buurtinitiatief om deze nieuwe wijk in wording met elkaar vorm te geven. Bij Brouwhuis aan de Werf kun je terecht voor het brouwen van speciaalbier op eigen etiket, brouwworkshops, bierproeverijen en nog veel meer. 

Geïnteresseerd in wonen, werken of recreëren in Rijnhaven?
Wordt lid van Stichting Meer aan Rijhaven of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen.

 

 

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..