Feestelijke opening Resort Rijnhaven op zaterdag 14 oktober 

Op het braakliggend terrein bij Kop West in Alphen aan den Rijn wordt op dit moment door ontwerperscollectief de Reuringdienst gebouwd aan een bijzonder bouwwerk. In het kader van kunstproject Thuis in Rijnhaven verrijst er op die plek namelijk het paviljoen: Resort Rijnhaven. Kom gezellig langs bij de feestelijke opening op zaterdag 14 oktober tussen 12.00-16.00 uur, de opening start om 12.30 uur.  

Kunstproject Thuis in Rijnhaven
Om het nieuwe gebied Rijnhaven een eigen identiteit te geven en onderlinge verbinding tot stand te brengen is dit kunstproject in het leven geroepen. Afgelopen jaar betrokken de ontwerpers van collectief de Reuringdienst bewoners en ondernemers in de omliggende wijken en organiseerden ze diverse activiteiten. Eerder trokken zij met Reisbureau Rijnhaven de wijk in om verhalen van buurtbewoners op te halen, en plaatsten zij kleurige bankjes en bakken met buurtkruiden bij de Dennenlaan.

“Bij dit paviljoen moet je niet denken aan een gebouw met muren. Het is meer een open podium met een overkapping, dat gaat dienen als ontmoetingsplek. In eerste instantie gaan wij mensen uitnodigen voor activiteiten zoals exposities of optredens, maar hopelijk wordt dit snel overgenomen door buurtbewoners” zegt ontwerper Bouke Bruins.

Programma met ontmoetingen en culinaire verrassingen
Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur verzorgt de opening van het paviljoen. Het wordt een middag vol leuke activiteiten, spontane ontmoetingen én lokale, culinaire verrassingen. Voor de liefhebbers is er een gedekte tafel met lunch. Meld je hier aan om verzekerd te zijn van een plek aan de lunchtafel. Entree is gratis!

Kom met de boot
Het terrein is te bereiken met de fiets en auto via Ondernemingsweg 1A, Alphen aan den Rijn. Wil je liever met de boot komen? Dat kan ook! Tussen 11.45 en 16.15 uur vaart er een boot heen en weer vanaf de steiger aan de Rijnhavenkade en het braakliggend terrein Kop West. De laatste afvaart richting Kop West is om 15.00 uur. Het is een braakliggend terrein, dus trek makkelijke schoenen aan! 

Meer informatie over Thuis in Rijnhaven en de Reuringdienst vind je op de website. Het project wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Alphen aan den Rijn, BPD Cultuurfonds, Kop West en cultuurplatform KHABBAZ.

 

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..