Komend weekend feest op de Werf!   

Oud Hollandse spelletjes, schuitje varen, theetje drinken, ambachtelijke makers én unieke winkels. Doe mee aan een hilarische bingoshow op vrijdag 29 september en kom langs op de familiedag in Hollands Glorie op zaterdag 30 september. Ontdek dit weekend al deze creatieve hotspots vol verrassingen. Kom je ook?

Oude glorie
Op het terrein, waar voorheen de Biesterfeldfabriek actief was, krijgt De Werf steeds meer vorm en is het volop in ontwikkeling. ‘Het was een zoektocht, maar inmiddels vinden de ondernemers steeds meer hun weg in dit nieuwe concept, vertelt Brenda die hier haar webshop LiefsLabel runt. ‘Het is een broedplaats van duurzaamheid, creëren en genieten hier in de Rijnhaven. Er zijn niet veel werkplekken waar je tijdens je lunch een boot voorbij ziet rijden! Ja rijden. Ze gaan nu langzaam de winterstalling in. Binnen worden de boten tot vierhoog gestapeld.'

Bekendheid
Deze authentieke industriële plek wordt steeds vaker ontdekt door fotografen en tv die de locatie gebruiken voor fotoshoots of programma’s. Toch blijft het op het gebied van marketing een uitdaging om in de hele buurt bekendheid te verwerven. ‘Daar is dit feestweekend een volgende stap in' geeft Sylivia enthousiast aan. ‘Op vrijdagavond organiseren we een bingo waarbij alle prijzen worden gedoneerd door de ondernemers. De inkomsten gebruiken we voor marketing om nog bekender te worden en nóg meer leuke dingen te organiseren.’ Zelf geeft de eigenaresse van So My Vintage een minuut gratis winkelen weg. Wie wil dat nou niet? 

Dit kun je beleven
Zaterdag 30 september ben je van harte uitgenodigd om bij de makers en kunstenaars een kijkje te nemen op hun werkplek. Voor kinderen zijn er (gratis!) Oud-Hollandse spelletjes te spelen en voor een klein prijsje kun je genieten van een boottocht in samenwerking met Brugwachtertje aan den Rijn. Ook is om 12.30 uur de officiële opening van de nieuwe Chase Tag baan. Dat is tikkertje, maar dan ook voor volwassenen, onder leiding van wereldkampioen Dave Hogenboom. Hier wordt veelal gebruik gemaakt door BSO’s en scholen om de jeugd op een leuke nieuwe manier in beweging te brengen. Wethouder Anouk Noordermeer van kunst en cultuur verzorgt deze opening.

Het complete programma voor Hollands Glorie op 29 & 30 september vind je op de website. Zien we je dit weekend?

Fotocredits: Gerk Kooy

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..