Met de plannen voor Kop West wordt het woningaanbod in Alphen aan den Rijn uitgebreid met circa 300 woningen. Tevens wordt er circa 15.000 m2 bedrijfsmatig vastgoed en diverse voorzieningen gerealiseerd waarmee aan de Rijnhaven een aantrekkelijk gemengde omgeving ontstaat. Dit zijn gemeente Alphen aan den Rijn, Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto overeengekomen in een anterieure overeenkomst. Deze overeenkomst werd op 7 juli jl. ondertekend op de ontwikkellocatie van de Rijnhaven.

Wethouder Gerard van As juicht deze ontwikkeling toe. “Deze ondernemers realiseren in het gebied Rijnhaven-West een prachtig bouwplan én transformeren een verouderd bedrijventerrein naar een gemengd gebied. Het is niet alleen een impuls voor de woningbouw, maar ook voor het MKB en de werkgelegenheid.”

Rauw en uniek
Janssen de Jong Projectontwikkeling en Lingotto hebben in vervolg op een succesvolle samenwerking in Merwede Utrecht ook de handen in een geslagen bij Kop West. Mark van Doorn, directeur Janssen de Jong Projectontwikkeling, licht het plan voor Alphen aan den Rijn verder toe: “Rijnhaven-West is nu een industrieel gebied met een enigszins rauw karakter. Gebruikmakend van de bijzondere kwaliteiten van de Rijnhaven, kan hier een aantrekkelijk woon- en werkmilieu ontstaan dat anders is dan andere delen van Alphen aan de Rijn.

Eric-Jan de Rooij, partner bij Lingotto, vult aan: “Vanaf het moment dat we zijn gestart met de ontwikkeling van deze locatie zagen we het water en de ruimte als bijzondere kwaliteit. Het plan voor Kop West benut deze kwaliteit en bouwt daar verder op voort met de toevoeging van extra water en een fijne plek voor alle inwoners van Alphen aan den Rijn. Kop West kan een voorbeeldproject worden van een gezonde, sociale en duurzame leef- en werk omgeving.”

De procedure en programma
Naast het eerdergenoemde woonprogramma, wordt er ook circa 15.000 bedrijfsmatig vastgoed toegevoegd. Het bedrijfsmatig vastgoed is een mix tussen creatieve bedrijvigheid, maakindustrie, recreatie en bedrijfshallen. Met dit gevarieerde programma is er plek voor iedereen in Kop West. De afgelopen maanden is het participatietraject met de omgeving opgestart en later dit jaar zal het ontwerp-bestemmingsplan in procedure worden gebracht.

Meer informatie
Op de website www.kopwestalphen.nl is meer informatie te vinden over Kop West en kunnen geïnteresseerden zich inschrijven op de nieuwsbrief om op de hoogte gehouden te worden van de nieuwbouwplannen.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..