Leerlingen van de Groene Hart praktijkschool dragen bij aan Thuis in Rijnhaven!

Belangrijke voorbereidingen
Voor het kunstproject Thuis in Rijnhaven wordt Kop West de komende tijd opgefleurd tot plek waar informatie uitgewisseld wordt over de wijk van de toekomst. Samen met verschillende partijen willen we nadenken over mogelijke invulling van deze nieuwe wijk. Leerlingen van praktijkschool het Groene Hart troffen daar vandaag belangrijke voorbereidingen voor. Zij egaliseerden de grond om deze klaar te maken voor het aanleggen van een steiger en groeven een gat waar volgende week een kunstwerk geplaatst wordt.

Meryl van Resort Rijnhaven: 'Het is geweldig om te zien dat de betrokkenheid van deze school ervoor zorgt dat we beide een mooi resultaat behalen. Het egaliseren van de grond was voor ons een grote opgave, maar biedt voor deze leerlingen een kans om de praktijk in te gaan en te leren werken met machines. Deze samenwerking laat precies zien wat we willen realiseren in deze nieuwe wijk: het bouwen van een netwerk dat zich betrokken voelt bij de ontwikkeling van deze wijk en daar een steentje aan bijdraagt. Edwin Monteny, docent van de Groene Hart Praktijkschool zegt: Leren op locatie is een enorme impuls aan de ontwikkeling van competenties en vaardigheden. Het is dus mooi dat we door samenwerking in dit project echt het veld in kunnen en de leerlingen deze ervaring kunnen bieden.'

Over Resort Rijnhaven
Dit kunstproject is een initiatief van Gemeente Alphen aan den Rijn, Khabbaz en De Reuringdienst, waarin deze toekomstige wijk samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden vormgegeven wordt. Het paviljoen op Kop West biedt een mooie mogelijkheid om (toekomstige) bewoners, gebruikers en ondernemers uit de Rijnhaven alvast kennis te laten maken met dit gebied. Meer weten? Ga naar www.instagram.nl/resortrijnhaven

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..