Afgelopen zomer nodigde ontwerperscollectief De Reuringsdienst met ‘Reisbureau Rijnhaven’ voorbijgangers uit om mee op reis te gaan in de Rijnhaven. Vermomd als reisleider kwamen de gesprekken makkelijk op gang door vragen als: ‘Wij zijn op zoek naar de 7 wijkwonderen van Rijnhaven, wat maakt deze nieuwe wijk speciaal?” De gesprekken brachten inspiratie en inzichten. Deze input dient als basis voor het vervolgtraject van het kunstproject Thuis in Rijnhaven.

“Resort Rijnhaven”
Voor de volgende fase van het kunstproject staat een nieuwe reeks installaties en evenementen op de planning. De Reuringdienst noemt het ‘Resort Rijnhaven”, waarbij zij een verplaatsbaar zelfvoorzienend paviljoen vormgeven dat verschillende functies moet vervullen: het faciliteren van (kleinschalige) evenementen zoals een optreden of buitenfilm, een plek om iets te ondernemen zoals een kanowedstrijd, een centraal afspreekpunt, een folly en een icoon/herkenningspunt. De metafoor Resort Rijnhaven”  is in 2024 klaar voor gebruik.

Bijdrage van BPD Cultuurfonds
BPD Cultuurfonds levert een bijdrage aan ‘Resort Rijnhaven’. BPD Cultuurfonds ondersteunt dit project omdat het een bijdrage levert aan de kwaliteit en de beleving van de openbare ruimte in Rijnhaven. Daarnaast vindt BPD Cultuurfonds het interessant dat de gemeente Alphen aan de Rijn ervoor heeft gekozen om niet in de eindfase van de gebiedsontwikkeling een kunstopdracht te verstrekken, maar de transitie van het gebied te koppelen aan de kunstopdracht. Dit leidt niet alleen tot meer interactie met alle betrokkenen, maar ook wordt er toegevoegde waarde gecreëerd in de tijdelijkheid van de gebiedsontwikkeling. Een ontwikkelende wijk als Rijnhaven leent zich ervoor om nieuwe bewoners en gebruikers de ‘ontwerper’ van hun eigen plek te maken.

Meer informatie over het BPD Cultuurfonds op www.bpdcultuurfonds.nl.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..