Tikkertje op hoog niveau: de Chase Tag baan in Rijnhaven is geopend!

Dave Hogenboom is eigenaar van freerunning school Parkour Disciplines én initiatiefnemer van de Chase Tag baan in de Rijnhaven: de eerste in de Benelux! Wij vroegen hem wat Chase Tag precies inhoudt en wat deze sport zo ontzettend leuk maakt

Een nieuwe sport

Op zaterdag 30 september werd de Chase Tag baan officieel geopend. Het is een baan van 12 bij 12 meter met allerlei obstakels van hout en ijzer. Het is de bedoeling dat je binnen 20 seconden iemand tikt óf 20 seconden uit handen blijft van je tegenstander. Een wedstrijd duurt 16 rondes. Dave: ‘Het is een nieuwe opkomende sport en het is mijn nieuwe verslaving. Het past natuurlijk helemaal bij de moderne tijd waar iedereen met alle prikkels een korte spanningsboog heeft. Tikkertje on steroids noem ik het ook wel.’

Voor iedereen toegankelijk
De baan is te vinden onder de overkapping op de Werf. ‘De Chase Tag baan is toegankelijk voor iedereen die er interesse in heeft. Het is laagdrempelig en iedereen kan daar aan de slag. Je kunt individueel spelen, maar ook in teamverband.’ Dat laatste ziet Dave de afgelopen tijd steeds meer gebeuren. Daarom wil hij ook begeleiding in de vorm van lessen gaan aanbieden via zijn eigen Chase Tag Academy. Volg hier alvast de Instagram pagina om op de hoogte te blijven van de lessen en waar je je kunt inschrijven.

De enige in de Benelux
Het idee is om in de toekomst maandelijks evenementen rondom de Chase Tag te organiseren. Voor eigen leden, maar ook internationaal. Bij eerder georganiseerde events kwamen mensen er speciaal voor uit Israël, Frankrijk en Denemarken om deel te nemen. De sport is dus al erg populair in andere landen. Wat het ook nog eens extra leuk maakt is dat dit de enige Chase Tag baan is in de Benelux! Dit was ook de grootste motivatie van Dave om er zelf een op te zetten.

Op zaterdag 14 oktober wordt het eerste evenement op de Chase Tag baan al georganiseerd: de Women’s Chase Tag. Dit keer dus voor de vrouwen die deze sport beoefenen of willen uitproberen. Goed nieuws, want je kunt je hier nog voor opgeven! Heb je interesse en doe je graag mee? Meld je dan hier aan! 

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..