Rijnhaven wordt steeds diverser qua bewoners

Wethouder Van As verricht feestelijke handeling 2e fase DOK2404

‘Ik ben heel blij dat hier drie mooie havenhuizen komen en 18 middeldure huurappartementen. In de 1e fase van DOK2404 zijn vooral senioren komen wonen. Dat maakt dat de Rijnhaven een diverse wijk aan het worden is. Zeker als het Ruimtemaken ook nog lukt om op de volgende kavel 48 betaalbare koopwoningen te realiseren’. Die woorden sprak wethouder Gerard van As van Alphen aan den Rijn bij de feestelijke handeling van de 2e fase van DOK2404.

DOK2404 is twee jaar geleden als eerste woningbouwproject in de Rijnhaven van Alphen aan den Rijn gerealiseerd. Zowel de 1e als de 2e fase is een gezamenlijke ontwikkeling van Ruimtemaken en Vink Bouw. Inmiddels transformeert het bedrijventerrein rond de Rijnhaven steeds meer tot een gewilde plek om te wonen, werken en bezoeken.

Duurzaam concept
Directeur Rob de Kuiper van de Vink Bouw lichtte tijdens de handeling toe dat bij de realisatie van DOK2404 als een van de eerste projecten in het land volledige circulair beton wordt gebruikt. Via New Horizon, een bedrijf dat zich richt op duurzame sloop en hergebruik van materialen, wordt beton gebruikt dat voor 100% geproduceerd is uit beton van gesloopte gebouwen. ‘Dat is belangrijk in het kader van de huidige stikstofproblemen waar we voor staan. Het draagt er toe bij dat de bouw minder snel stil hoeft te liggen door die stikstofproblemen’, memoreerde De Kuiper.

De starthandeling zelf bestond uit het aansnijden van een grote taart met een opdruk van DOK2404. De wethouder verrichtte de handeling samen met kinderen van kopers. De 2e fase van DOK2404 wordt naar verwachting in het voorjaar van 2023 opgeleverd.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..