Gemeente koopt Mileway-panden: “Maakt weg vrij voor woningbouw Havenfront in de Rijnhaven”

De eigenaar van de Energieweg 37 tot en met 69 heeft zijn panden aan de gemeente te koop aangeboden. Gemeente Alphen aan den Rijn zal samen met Vink Bouw en BPD dit perceel kopen om nieuwe woningen te bouwen.

Dat vertelt wethouder Gerard van As. “Het gaat om het deelgebied ‘Havenfront’ gelegen in ‘Rijnhaven-Oost’. Op termijn kunnen daar circa 700 woningen worden gebouwd. De panden worden voorlopig verhuurd, totdat de woningen daadwerkelijk worden gebouwd. Naar verwachting is dat rond 2026”, laat de wethouder weten via Facebook.

Al maanden wordt aan het gebied Rijnhaven-Oost gewerkt. “Zo moet er een uniek woon-werkgebied ontstaan, met nieuwe concepten in het werken, wonen, leren, recreëren en vrijetijdsbesteding”, aldus van As. De herontwikkeling van het Havenfront is hiermee een belangrijke binnenstedelijke herontwikkeling.

Voordat het project met zo’n 700 woningen gerealiseerd kan worden moeten nog twee bedrijven in de directe omgeving “verworven worden”, schrijft de wethouder. “Met deze twee bedrijven zijn gesprekken over verplaatsing gaande en er is een onteigeningsprocedure voorbereid. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Provincie Zuid-Holland hebben eerder al subsidie gegeven om het project Havenfront mogelijk te maken.”

“Met de aankoop van de Energieweg 37 t/m 69 komt de realisatie van het project Havenfront en de bouw van circa 700 woningen een stap dichterbij. En dat is goed nieuws, gelet op de grote druk op de woningmarkt”, stelt de wethouder.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..