Woonminister Hugo de Jonge brengt werkbezoek aan Alphense Gnephoek

Op 9 mei was minister Hugo de Jonge samen met gedeputeerde Anne Koning van de provincie Zuid Holland op werkbezoek in Alphen aan den Rijn om te praten over toekomstige woningbouwontwikkelingen. De gemeente wil daarmee een bijdrage leveren aan een van de meest urgente opgaven van het land, de woningbouwopgave. 

De gemeente mag nu alleen binnenstedelijk bouwen. Een van de binnenstedelijke projecten is Rijnhaven waarvoor het rijk 5 miljoen beschikbaar heeft gesteld. Tijdens het bezoek is hier kort bij stilgestaan. Vanaf 2026 is er binnenstedelijk onvoldoende ruimte voor woningbouw beschikbaar.

Gnephoek als grote kans
Aan de rand van de stad in de polder Gnephoek en Noordrand kunnen 8.000 tot 10.000 woningen worden gebouwd als de provincie hiermee instemt. Aan de hand van een maquette presenteerde de gemeente een klimaatadaptief, natuurinclusief en financieel haalbaar plan.

Vanaf de Rijnhaven voer het schip Koningin Juliana met het gezelschap richting de Maximabrug. Daar kon de minister vanaf het uitzichtpunt op de brug de Gnephoek met eigen ogen aanschouwen.  

Er is afgesproken om verder onderzoek te doen naar de mogelijkheden van deze locatie. Eind dit jaar moet er duidelijkheid zijn over de haalbaarheid heeft woonminister De Jonge gezegd.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..