'Eerste woningen Baronie Haven opgeleverd'

Zeven jaar na de opening van winkelcentrum De Baronie zet GREEN de volgende stap met de oplevering van ‘Het Havenhuys’. De eerste woningen zijn aan de bewoners opgeleverd. Hiermee is Het Havenhuys het eerste gebouw van dit project dat is afgerond.

Wijds uitzicht
Het Havenhuys bestaat uit dertig appartementen en vier luxe penthouses. Alle woningen zijn verkocht. Het gebouw valt op door de charmante uitstraling en de kenmerkende halfronde dakconstructie van ruim 4,5 meter hoog, waardoor het naadloos aansluit op de historische sfeer van de Baronie. De nieuwe bewoners genieten een wijds uitzicht over de Rijnhaven en de wijde omgeving. Bovendien heeft het gebouw, waarbij luxe en mondain wonen de boventoon voeren, twee hoofdingangen en twee liften. Alle woningen worden gasloos en energiezuinig opgeleverd, onder andere door het gebruik van warmtepompen en zonnepanelen.

 

Groot Baronie

GREEN is al jarenlang actief in het gebied. Deze maand is het precies zeven jaar geleden dat de eerste stap van de transformatie werd gezet met de opening van woon-, werk- en winkelcentrum De Baronie, waarvan GREEN de eigenaar is. De plek, waar de voormalige cacao- en chocoladefabriek de Baronie gevestigd was, heeft daardoor een enorme metamorfose gekregen en is inmiddels uitgegroeid tot belangrijke trekpleister voor de omgeving. De Baronie en Baronie Haven vormen samen Groot Baronie, een gebied dat wordt gekenmerkt door levendigheid.

Baronie Haven ligt direct achter het winkelcentrum en aan de Rijnhavenkade. Vanaf de Rijnhaven loopt een corridor door Baronie Haven rechtstreeks naar winkelcentrum De Baronie, waardoor bezoekers van het winkelcentrum ook makkelijk de Rijnhavenkade kunnen bereiken. Het volgende gebouw van Baronie Haven, de Havensuites, wordt naar verwachting in 2023 opgeleverd. In totaal ontwikkelt GREEN hier op korte termijn 118 huur- en koopwoningen, woon-werkunits en een horecaruimte.

Merkboek Rijnhaven

De transformatie van Rijnhaven doen we samen. Om alvast een goede basis te vormen voor de ontwikkeling van het merk Rijnhaven hebben we nagedacht over de identiteit van Rijnhaven. Deze identiteit hebben we gebundeld in het Rijnhaven merkboek.  Dit merkboek biedt inspiratie, richtlijnen en kernwaarden om samen mee aan de slag te gaan.

Lid worden van de stichting?

Lid worden van Stichting Meer aan Rijnhaven? Dat kan! Druk op de button en lees onze brief voor nieuwe leden. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Initiatiefnemers

  • BPD Gebiedsontwikkeling

  • Vink Bouw
  • Lingotto
  • GREEN Real Estate

  • Ruimtemaken
  • Haven aan den Rijn
  • Koppes Makelaardij
  • Gemeente Alphen aan den Rijn

Contact

Neem contact met ons op voor al je vragen en ideeën via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..